уторак, 22. март 2016.

Акција за јануар и фебруар 2011.

У јануару и фебруару Милосрдна секција "Свети Василије Велики" помоћ ће сакупљати за Дарју Костић, девојку која воли живот.
Дарја је дипломирала енглески језик на филолошком факултету, почела да ради као наставник у школи, да путује, пише стихове, и открива свет који јој се нашао на длану. И тада се десило. Сазнала је да њен живот мора на паузу.

Хронична бубрежна инсуфијенција. Шта ли то знаци?

Значи да њени бубрези не раде свој посао. Значи да ће Дарја морати да замрзне своје радно место, јер почиње да “качи” сваки вирус који пролази поред школе, а од прехладе се тешко опоравља. Значи да ће свака четири сата обављати дијализу у кућним условима. Значи да ће заборавити на море. Тачније, заборавиће на свако путовање које тражи више од четири сата тамо и назад. Значи још много тога… Видите, то је већ другачије значење речи живот, од оног на које сте вероватно помислили кад сте прочитали наш наслов. Када говоримо о томе да Дарја воли живот, та реч задобија своје пуно значење.

Дарја је стваралац. Гледајући странице овог сајта наслутићете њену креативност и видети делиће мозаика који склапа њена детиња душа у покушају да превагне на тој клацкалици живота и безизлаза пред којим је стала. Понекад преовладава безизлаз, а понекад живот…

Заиста, није лако одржати наду у тако тешким тренуцима. Овде позивамо вас, драги пријатељи, да подржимо Дарјину борбу за живот, веру, наду и љубав. Да свако од нас који знамо за њену борбу притекне с оним што може. Потребно је прикупити суму од седамдесет хиљада евра да би Дарја добила нови бубрег, али је потребна и свака ваша идеја, подршка, подстицај… било шта што можете учинити за њу.

Па ко зна, можда и ми остваримо један холивудски хепи-енд.

До сада Дарја је сакупила 30.000е, а за трансплатацију у Русији потребно је око 75.000е
http://www.devojkakojavolizivot.info/

Нема коментара:

Постави коментар