недеља, 3. април 2016.

Акција за април 2016.


У априлу 2016. Фонд Свети Василије Велики ће прикупљати новац за породицу Марић која живи у близини Шапца. Трочлана породица коју чине мајка Доста Марић (68), и њени синови близанци Ненад и Предраг (42). 

Они су родом из Западне Босне и живели су веома тежак живот у време рата у старој Југославији. Ненад и Предраг су били рањавани и због тешких животних услова, њихово здравље је почело још тада да се погоршава. Након ратних збивања и проведених ратних година, преселили су се у Србију у трошну кућу, али су вредно радили да могу колико толико нормално да живе.

На несрећу, пре 4 године, Ненад је почео да има проблема са ногом и због тога је морао да прекине конобарски посао. Предраг је такође једно време радио као конобар, а онда почео да надничи на грађевинским пословима. Након детаљних испитивања доктори су поставили дијагнозу од које Ненад и Предраг болују, а зове се полунеуропатија. Ова болест се испољава у одумирању периферних и вегетативних нерава и ако се не лечи, напада централни нервни систем, што може оставити тешке последице и условити непокретност.

Тренутно, због погоршаног здравља, нити Ненад, нити Предраг раде, а мајка која је морала оперисати кук, нема пензију, јер није имала довољан број догина радног стажа у Босни, да би је стекла. Уз то морају да купују лекове за сво троје, јер узимање лекове је једини начин да би могли да ублаже своје здравствене проблеме.''

Позивамо вас да оставите помоћ на местима где се налазе наше кутије, или на следеће рачуне: 

ДИНАРСКИ РАЧУН: 205-9001020306156-48, КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ШАБАЦ, НА ИМЕ МАРИЋ НЕНАД

ДЕВИЗНИ РАЧУН: 9031022489530, КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ШАБАЦ, НА ИМЕ МАРИЋ НЕНАД

Браћо и сестре у Христу, молим вас да се одазовемо за помоћ, ко како може, молитва је увек бесплатна, поделе објаве исто значе, хвала вам.

Нема коментара:

Постави коментар